Huisnestje, NHSB-Stamboom kooikerpups  

  vd Nije Wierterp/ ( "Vanderkooikerhiem")

Kennel vd Nije Wierterp

Kooikerhondjes Ureterp Friesland Noord Nederland

 

Om een indruk te geven over wat wij belangrijk vinden van onze honden, volgt hier een impressie. Gefokt volgens de officiële richtlijnen van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied en de Nederlandse Kooikervereniging, waar wij lid van zijn. Onze honden hebben de nodige, medische, officiële onderzoeken gehad  en gezond verklaard. (Patella Luxatie/Oogonderzoek/Willebrand/ENM (genvrij) Dit geldt ook voor de gekozen reu, die wij met zorg uitzoeken. Wij kijken zowel naar het gedrag, als de gezondheid, als het uiterlijk, als de bloedlijnen van de stamboom. Zowel onze honden als de gekozen reu hebben veel bruin/rood in de vacht. Ook zijn onze honden in het bezit van van Zeer Goed/Uitmuntende showuitslagen alsmede een gedragsverklaring afgegeven door de Vereniging Nederlands Kooikerhondje. Kyra, onze stamboommoeder is Uitmuntend Nederlands Veteraan Kampioen geworden en bijna Nederlands Kampioen.  Bella is onze Zeer Goede hond en Luna Beste Pup en Nederlands JeugdKampioen. Best wel een beetje heel veel trots op mijn meiden!!!

                                                                                                                     foto oktober 2019                            

Onze pups worden met een schriftelijke koopovereenkomst en NHSBstamboom afgegeven. Zo zijn de raszuivere kwaliteitskenmerken gewaarborgd en geteste ziektes enigszins uitgesloten. Bella, Rosa en Luna wonen gewoon bij ons in huis. Het nestje groeit in huis op binnen ons gezin, dat bestaat uit 3 kinderen ( Lisa/ Dennis/ Nina) in verschillende leeftijden. Wij besteden veel aandacht aan zorg en de intensieve/optimale inprentings-socialisatiefase ten behoeve van de pups, zowel binnen als buiten. Dit is een investering voor de komende 10-15 jaar voor de pups! We gaan ook met de pups op excursie naar andere, lieve honden, naar het bos en de zandvlakte, het bejaardenhuis, naar het stadswinkelcentrum en naar school in mijn klas waar de pups door vele kinderhandjes gaan. Natuurlijk neem ik de pups ook mee naar mijn eigen Hondenschool Ureterp CAR-OLINE tijdens de diverse cursussen.

 

Kwaliteit staat bij ons hoog aan het lijstje. Wij willen graag dat onze pups een fijn nieuw huis met baasje krijgen, dat verdienen ze! Een intake gesprek zal dan ook plaats vinden. Iedere pup krijgt een leuk puppakket mee alsmede een hondenkleedje/ knuffel met nestgeur om zo de toch moeilijke overgang te vereenvoudigen. De pups krijgen hun eigen puppyvoer mee naar huis en de nieuwe baasjes krijgen voorlichtingsmateriaal mee over voeding/ opvoeding / cursus/inentingen en ontwormingsschema. De pups worden 4 keer ontwormd, gechipt, geregistreerd en DNA getest door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied. Ze krijgen de nodige, geldige vaccinaties, NHSBstamboom, internationaal paspoort en een dierenarts klinisch onderzoek met gezondheidsverklaring mee.

 

De puppy’s zullen rond de 6/7e week een officiële puppy karakter test ondergaan, zodat we goed weten welk karakter de pup heeft. Dit is noodzakelijk voor een goede match hond/baas.  Bel of mail vrijblijvend voor verdere informatie en belangstelling over deze prachtige pups.  Graag vertel ik over het fijne kooikerhondje, de manier waarop ik de puppy´s fok en hoe ik ze in hun prille leventje de sociale bagage meegeef om uit te                                              groeien tot evenwichtige, gebalanceerde hondjes, zoals ik, u en de kooikervereniging bedoelen.  

 

 U  bent  van harte welkom om ons te  bezoeken, we maken graag een wandelafspraak.

2022 verwachten we GEEN nest, er  zal dan ook dan ook geen wachtlijst worden aangemaakt, gelieve geen mail.

 

                                                                                     Met vriendelijke groeten, Ben Nijmeijer/ Carla Wieringa    

                                                                                                               Ureterp    nijewier@ziggo.nl 

                                                            Opleiding tot PuppySpecialist van docent Peter Beekman bij de Martin Gaus Academie

Examenopdracht behaalt met een 9!!! Geslaagd!!!

 

                                                                                                  My girls aan het chillen: Three of a kind

                            Lekker fietsen                                                                        Mijn dames                                                                     lekker spelen     

                                                                                         

  Oma Kyra 12 jr (midden), haar dochter Bella 7 jr (links), Bella's dochter Luna 5 jr (rechts) , 3 generaties;  familie van elkaar, zo mooi allen, maar zo verschillend dan toch ook nog, mooi om te zien mijn 3-tal 2019. Inmiddels is Kyra helaas niet meer onder ons, maar in haar leeft deze roedel voort met onze huidige telg Rosa

Maak jouw eigen website met JouwWeb