Kennel vd Nije Wierterp
Kooikerhondjes Ureterp Friesland Noord Nederland

 

Hieronder zijn 2 soorten velden:

De bovenste is bedoeld als vraag voor ons via de mail.

De onderste is bedoeld als algemene reactie over de website, over onze/jullie hondjes.

Alle positieve, fijne en respectvolle reacties zijn welkom.

Reactie plaatsen

Reacties

britt van Oijen
7 maanden geleden

Na ons anderhalf jaar te hebben verdiept in welk type hond er bij ons paste en niet op de laatste plaats; welke kennelhouder hanteerd een werkwijze die ons aanspreekt, kwamen we uiteidelijk bij Carla en haar kennel vd Nije Wierterp terecht. Het bleek al snel een hele goede keuze te zijn. Zo werden wij tijdens het hele proces van de dracht tot aan het ophalen van de pups op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen. Naast de wekelijkse nieuwsbrieven waren er ook persoonlijke ontmoetingen en een puppy-shower.
Eind januari was het zover en mochten wij Oscar thuis verwelkomen. Wat vooral opvalt is dat hij, behalve dat het een hele blije hond is, enorm goed gesocialiseerd is. Zo belangrijk ! Je merkt in alles dat Carla daar veel energie in heeft gestoken, iets wat zich dubbel en dwars terug betaald. Wij zijn echt super blij met onze Oscar, voor ons de leukste pup die er maar bestaat. 😊

Esther Brandon
3 jaar geleden

Als beginnende fokker van het Nederlands Kooikerhondje met onze kennel, Lila’s Belletjes, wilden wij natuurlijk onderscheidend zijn en onze nieuwe hondeneigenaren op een leuke manier een zo goed mogelijke start meegeven voor de opvoeding van hun pup.

Al snel kwamen wij in contact met Carla Wieringa. Carla is eigenaar van “Hondenschool Ureterp CAR-OLINE”. Tevens is zij fokker van het Nederlands Kooikerhondje met de kennelnaam “vd Nije Wierterp” (vanderkooikerhiem). Haar expliciete kennis van het opvoeden van de pup, gecombineerd met de specifieke ervaring met het Kooikerras maakte haar de ideale partner om onze fokker ambities mee in te vullen.

Zo kwam het zover dat Carla op 18 januari 2020 vorm gaf aan de eerste “puppy shower” van Lila’s Belletjes. En wat een feest was dat! Alle toekomstige eigenaren waren met aanhang aanwezig. In een gezellige volgepropte huiskamer inclusief puppy’s en moederhond gaf Carla een inspirerende presentatie, waarbij haar ervaring als onderwijzeres optimaal tot zijn recht kwam.

Middels een Powerpoint presentatie en meegebracht lesmateriaal nam zij ons mee in de wondere wereld van het opvoeden van de pup. Ook de meer ervaren hondeneigenaren gaven aan veel goede nieuwe dingen te hebben geleerd.
Carla nam ook een aantal handige en leuke puppy spulletjes mee zodat er na afloop nog naar hartenlust kon worden geshopt.

De nieuwe puppy eigenaren gingen sowieso naar huis met een leuke door Carla samengestelde goodybag en een informatiemapje met de gegeven presentatie. Haar enthousiasme, kennis en kunde hebben voor een onvergetelijke ervaring gezorgd en bijgedragen aan een zo optimaal mogelijke start voor onze mooie puppy’s.

Om de cirkel helemaal rond te maken heeft Carla kort voor het “uitvliegen” van de hondjes, de zogenaamde Campbell test afgenomen. Middels deze test wordt het karakter van de pup bekeken. De uitkomst van de test bevestigde onze keuzes voor de pup/eigenaar combinaties. Zo heeft Carla er mede voor gezorgd dat de eigenaren goed voorbereid met een top pup naar huis zijn gegaan. Inclusief een door haar beschikbaar gestelde knuffel en een snoep-denkspel flesje.

Carla is een energieke enthousiaste hondenspecialist met enorm veel kennis en ervaring. Haar presentatie is zeer leerzaam en inspirerend. Absoluut aan te bevelen voor fokkers, hondeneigenaren en ieder ander die van honden houdt.

Eisje Terpstra
3 jaar geleden

Vandaag met onze 2 dochters een heerlijke herfst wandeling in Bakkeveen mogen maken met Carla en haar 3 meiden ( Kyra, Bella en Luna).Dank je wel daarvoor Carla dat je hier tijd voor vrij hebt willen en kunnen maken! Tijdens de wandeling hebben we je mogen leren kennen als een warm mens met passie en liefde voor je 3 meiden. Je hebt een prachtig drietal. Dank voor alle informatie en kennis die je hebt gedeeld met ons.
We kijken terug op een fijne ontmoeting!

Marieke van Harskamp
3 jaar geleden

Eind juli hebben we Cooper opgehaald bij Carla en Ben. Het is onze eerste hond, en wat zijn we blij met de begeleiding en ondersteuning van hen. Door de wekelijkse pupdates voelden we ons zeer betrokken en de filmpjes waren fantastisch. Zo leer je de hondjes en de moeder al wat kennen en ook herken je gedrag van Cooper nu in de filmpjes van toen. Ook nadat we Cooper hebben opgehaald blijft het contact en kunnen we met elke vraag bij hen terecht. Erg fijn.

Arjen en Ozlem Raat
3 jaar geleden

Deze zomer hebben wij uit het nestje van Luna onze puppy Juno gekregen. Alle liefde en aandacht, wekelijkse pupupdates, tips, do’s en dont’s en de fantastische betrokkenheid van Carla en de wijze waarop zij alles heeft begeleid hebben wij zeer gewaardeerd. Zelfs nu we Juno al bijna 4 weken in huis hebben kunnen we nog altijd bij haar terecht voor vragen of adviezen. Groot compliment aan Carla hoe ze de iedere puppy met het meest geschikte baasje heeft weten te matchen. Veel dank voor alle goede zorgen aan Carla en haar hele familie. Hartelijke groet van Ozlem, Arjen en natuurlijk ook Juno. Tot op de reünie!🐶🐶

Mariëlle van Schip-Wijnhoven
3 jaar geleden

Wat een prachtige site, de liefde voor jullie honden straalt er vanaf!
Wij hebben zelf een Caveliertje maar zijn in de toekomst geïnteresseerd in een Kooiker hondje.
Fijn om te zien dat er zulke hartverwarmende fokkers zijn, we wensen jullie en de kinderen veel geluk toe met alle Kooikers

Familie Beliën
4 jaar geleden

Op 27 januari 2018 kregen we te horen dat het eindelijk zo ver was! Luna was bevallen en wij zouden dus eindelijk onze pup hebben :) Zo spannend om alles te volgen. We waren er volledig van overtuigd dat we een reu wouden hebben en dit was ook zo doorgegeven aan Carla. Helaas was er maar 1 reu ter beschikking en waren we met 2 kandidaat-eigenaars. We waren er van overtuigd dat wij een reu wouden, maar we waren er vooral vastbesloten in dat wij een pup wouden van Carla! Dus -> wij hebben onze mening herzien en zijn voor een teefje gegaan. En amai, onze kleine meid is niet meer te missen! Zo knap om te zien hoe Carla met de pups is bezig geweest, zo goed gesocialiseerd dat ze al waren. We kregen niet zomaar gewoon een hond mee toen we haar gingen halen, maar echt een pup waar uren tijd, energie, maar vooral heel veel LIEFDE in gestoken was. Dankjewel Carla voor het fijne contact dat we hadden nog voordat de pups geboren waren, maar ook voor de wekelijke (p)updates zodat we wekelijks op de hoogte waren over de vorderingen tijdens en na de zwangerschap. Maar ook voor de opvolging die er nu nog is -> als we vragen hebben mogen we je steeds ter hulp vragen, echt super. We moesten dan wel 3 lange uren in de auto zitten om tot bij jullie te komen, maar we zouden deze keuze zo opnieuw maken! Je hebt ons een prachtige pup, een prachtig nieuw gezinslid bezorgd <3 Dankjewel voor alles en een pootje van ons Raika!

Dineke
4 jaar geleden

In juli wordt het 2 jaar geleden dat Tina via wat omzwervingen vanuit Roemenië bij mij in Ureterp kwam wonen. Ik was al langer op zoek naar een lieve hond die bij mij zou passen en het liefst wilde ik een hond die geen plek had een thuis bij mij aanbieden.
Toen ik een foto van Tina zag was ik meteen verkocht! Naar deze hond was ik op zoek en wat is ze lief en energiek.
Echter na anderhalf Jaar dacht Tina blijkbaar: " ik ben hier nu al zolang, ik mag hier zeker blijven, laat ik mijn grenzen eens gaan verleggen ".
Dit deed ze heel gewiekst zodat ik het niet meteen door had. Stapje voor stapje. Ja, Tina is een slimme hond en ik wellicht een dom baasje. Op een gegeven moment wilde ze niet meer komen als ik haar riep, bleef op de bank liggen als ik dat niet wilde, sprong bij visite op. Dat soort dingen. Toen trof ik Carla bij de Welkoop waar je op dat moment een foto van je hond kon laten maken. Maar Tina bleef niet zitten om te poseren....
... totdat Carla zich over haar ontfermde, toen deed ze dat wel. Vol verbazing aanschouwde ik dit alles: hoe doet ze dat, het contact was gelegd! Carla is hier een paar keer geweest, heeft veel tips gegeven en als slimme hond leert Tina gelukkig snel. Ik ben ook slimmer geworden en ik verbaas mij erover wat een paar veranderingen van mij naar Tina toe kan doen. Ik fiets nu zelfs wel met haar wat goed is voor haar poot waar een pen in zit. Er is nog wel wat werk aan de winkel maar dat gaat goed komen.
Een kattenliefhebber zal Tina nooit worden maar ze ligt wel weer heel tevreden bij mij op de bank.
Als het mag van mij!

Tamara overduin
4 jaar geleden

Storm onze reu van Bella is onze eerste hond. Toen wij op zoek gingen naar een goede fokker kwam ik met Carla in contact. Na een leuk en serieus telefonisch intake gesprek wist ik zeker dat ik bij een passievolle en kwaliteits fokker terecht was gekomen. Niet echt in de buurt voor ons maar het voelde meteen goed. En dat bleek ook echt, we zijn altijd goed geïnformeerd. Storm mocht naar ons en we vinden ook echt dat hij bij ons past. Carla kijkt goed welke pup bij welk gezin/persoon het beste hoort. Carla doet dit echt met passie en dat is te merken, zij laat de pups niet zomaar gaan. Zij steekt met haar gezin veel energie en liefde in de eerste weken van de pups en ook nu nog krijgen we regelmatig adviezen. Wij zijn superblij met Storm, hij is echt het leukste en beste hondje wat wij ons hadden kunnen wensen.

John Tomesen
4 jaar geleden

Sira is een van de dochters van Bella en is nu een jaar bij ons, blakende van gezondheid en levenslust.
Nog steeds hebben we bijna wekelijks contact met Carla. Dat bestaat uit adviezen, tips, wetenswaardigheden en leuke hondenverhalen. Dit allemaal via de groepsapp van " Bella's pups" of via Facebook. Er is Carla nooit, nooit iets te veel.
Een fokster met een gouden randje en een hoop liefde.