Kyra's Nestjes      

                         

 Kennel vd Nije Wierterp

Kooikerhondjes Ureterp Friesland Noord Nederland        

Kyra's vierde nestje (D, Dennis-nest)    (Tevens haar laatste nestje)

 

April 2015 is Kyra met succes meerdere malen gedekt door haar grote vriend Karel ( Carlo van het Beloken Land) In de nacht van 15-16 juni 2015 is Kyra bevallen van 9 puppy's; 3 reutjes en 6 teefjes. Heel bijzonder op 2 datums en het aantal pups is voor Kyra spectaculair. Kyra is een echt moedertje, op en top verzorgt zij haar kroost en totaan de laatste dag mogen de pups een slokje halen. Fijn dat Kyra dit nog weer eens mag meemaken. Het nest zal de letter D krijgen. Nadat onze beide dochters de namen hadden bedacht bij eerdere nesten, vond zoonlief Dennis, dat hij nu ook de namen van een nest pups mocht bedenken, toch wel leuk vond hij. De reutjes heten: Dennis/Douwe/Dexter; de teefjes heten: Denise/Donna/Daisy/Do/Doutzen/Dipsy. De namen zijn familie- verhalen gerelateerd zeggen we maar. Ons eerste zomernest, zo leuk.

 

                                                                            Lekker veel buiten, lekker zonnen en lekker zwemmen.....genieten....                                                         

                        slokje op het terras                                                 subtropisch zwembad                                                              lekker binnenshuis spelen

                                                       Socialiseren bij Lizzy de labrador      en          socialiseren met de (buurt)kinderen

Kyra's derde nestje (N, Nina-nest)

Zo bijzonder als de eerdere 2 nestjes, is zeker dit 3e nestje. Na een geslaagde dekking en herdekking, samen met Banjer, kregen we het teleurstellende bericht tijdens de echo van 2 dierenartsen die hadden gekeken, dat Kyra LEEG was. ( zoals dat vaktechnisch gezien genoemd wordt) Toch dacht ik in week 6/7 iets te merken van gevulde melktepeltjes en in week 8 voelde ik pupbewegingen in de buik. Maar ja....ze was niet drachtig. Toch wel dus!!! 28 oktober 2013, werden we verblijd met de geboorte van 1 teefje!!! Op zich al bijzonder, 1 pupje. De letter N voor dit nest is gekozen omdat onze jongste dochter Nina heet. Door dit bijzondere nestverhaal zal dit teefje dan ook als Nina door het leven gaan op haar stamboom. Gelukkig hebben we Bella waarmee Nina, als ze wat groter is, lekker samen mee kan spelen. Maar eerst maar eens even rust voor moeder en kind. Nina heeft nu al een lief nieuw baasje, maar eerst hebben wij de eer en het genot om van haar te genieten. En dat zijn we de komende 8 weken zeker gaan doen!! Wat is ze uitgegroeid tot een prachtig hondje. Dag lieve Nina, veel geluk en gezondheid voor de rest van je leven. Dikke knuffel van ons allen!! 

 

Met surrogaat broertje en zusje/         Nina eigenwijs, bijna 4 week/                       Buiten spelen, 6 week/     Nina 8 week, veel geluk bij je nieuwe baasje!

Kyra's tweede nestje (B, Banjer-nest)

 

Op de bijzondere datum 29 februari 2012 is Kyra weer moeder geworden van een prachtige drieling. Twee reutjes en een teefje, genaamd Boran, Banjerjr. en Bella. Bella ligt er warmpjes bij, zo tussen haar broertjes. De letter B voor dit nest is gekozen omdat de vader van het nest Banjer is.

Met twee weken hebben de pups hun eerste ontwormingskuur gehad, dat vonden ze niet zo smakelijk. Na drie weken in rust te hebben gelegen, is moeder met haar kroost verhuist naar de zijkamer. Rustig waar het nodig is en wat meer in de huiskamer waar het kan. Voornamelijk als de kinderen thuiskomen en om al wat te wennen aan de dagelijkse geluiden van huis en het gezin. Er staat in de huiskamer een grote afrastering, waar de drieling steeds meer te vinden was. Het socialiseren was op dit moment ook al in volle gang gezet: op schoot en aaien, veel geluiden van iedereen die binnenkomt en even naar de puppy's komt kijken, stofzuigen, tv, niezende kinderen, keyboard van dochterlief, speelgoedlawaai, even kammen, muziek, vuurwerk knallen, nieuwschierige katten enz. enz. 

 

Na de inenting, met zes weken, begon het grote socialiseren. We gaan op visite bij mensen met hele lieve honden, om zo te wennen aan andere honden. We gaan in het dorp en in de stad lopen! Zoveel indrukken, de puppy's werden er dan moe van. We gingen naar de kinderboerderij en naar school in de klas. Het bejaardentehuis was ook een feest. We zijn gaan kijken in een puppyklas van een goede hondenschool hier in de buurt. Verder mochten de puppy's dan buiten in een afgezette ren, daar hebben ze de nodige buitengeluiden opgedaan. Op het gras staat voor huis ook een ren, dit was voor de verandering erg spannend want er lopen allerlei mensen en dieren langs, ook het geluid van de auto is spannend. Al met al een hele drukte, maar zo bijzonder leuk om te zien en een voorrecht om te mogen doen! We geven ze alle bagage mee om uit te groeien tot gebalanseerde puppy's! De puppy's werden deze periode ook gechipt door de Raad van Beheer. Met zeven weken kregen ze een karaktertest om te zien welk karakter bij welk baasje het beste past.

 

Allemaal heel spannende, maar leuke activiteiten die zo heel erg belangrijk zijn!!!!Van dit drietal is Bella bij ons gebleven. Zo welkom Bella. De twee reutjes hebben ook een fijn nieuw baasje gekregen, die ze verder kan opvoeden tot evenwichtige, gebalanceerde, fijne kooikerhondjes. Lieve pups, veel geluk, gezondheid en plezier in jullie verdere leven. En nu de hondjes volwassen zijn, zijn de reutjes evenals Bella, fantastische kooikerhonden geworden.                                       

                            Pupje Bella dierenarts check                                                            Puppy's mee in mijn klas op school

Kyra's eerste nestje (K, Kyra-nest)

In oktober 2010 werd Kyra loops en is ze na elf dagen gedekt door Banjer. Negen weken later, op eerste kerstdag  ( hoe bijzonder is dat!!!)  werden de pups geboren. Het zijn drie prachtige teefjes, genaamd:  Kyki, Kayra en Keyly.  ( K3) Wat een geweldige, bijzondere, fantastische ervaring!!! De letter K voor dit nest is gekozen omdat het Kyra's 1e nestje is, met Kyra's 1e letter K. De 8 weken in het nest verliepen druk, maar voorspoedig. Voor ons als gezin, ging deze fantastische periode veel te snel voorbij. Lieve pups, veel geluk, gezondheid en plezier in jullie verdere leven.

Deze drie pups hebben inmiddels een fijn nieuw thuis gekregen. De berichten over deze puppy's (inmiddels volwassen honden) zijn uitsluitend positief! Dat is natuurlijk geweldig om te horen! 

                                                                                                                      Keyly/Kayra/Kyki  

Maak jouw eigen website met JouwWeb