Consulten revieuws 

Kennel vd Nije Wierterp

Kooikerhondjes Ureterp Friesland Noord Nederland

Enige consulten Revieuws: 

 

* Wij hebben een boomer van 9 jaar en sinds kort een cane corso. Hij is nu 6 maanden. Op een gegeven moment werd dit steeds meer een probleem omdat zij samen met regelmaat behoorlijk te keer konden gaan tegen elkaar. Vooral de cane corso wilde de boomer niet met rust laten en viel met regelmaat uit door de boomer in zijn nek te pakken. Dit was best heftig om te zien en wisten niet meer wat we moesten doen
We hebben Carla een bericht gestuurd met hierin het probleem verteld. We hebben een aantal filmpjes gemaakt van de ruzie tussen de beide honden. Hierna samen  met Carla om tafel gegaan en de filmpjes heel uit gebreid besproken.
Carla liet ons heel duidelijk de honden taal zien van zowel de boomer als de cane corso.  Zij heeft ons veel tips gegeven waardoor wij hiermee aan de slag konden. Door deze te gebruiken konden we heel veel prikkels voor beide honden weg nemen. Dit heeft geweldig geholpen. Door goed te observeren kunnen we nu de honden taal lezen tussen deze twee kanjers en is er totale rust gekomen in huis.
Carla super bedankt, het is geweldig.                                                          Murphy en Rikkie

* Een bijzonder leuke middag gehad met baasje en Zico.
Vanmiddag mocht ik haar en haar grote vriend Zico begeleiden. Natuurlijk ken ik deze twee, we wonen in hetzelfde dorp.. Zico is geen hulphond. Zico is een lieverd die eigenlijk een maatje te groot en sterk is. Een jonge vriendelijke reu van 3 jaar in de bloei en kracht van zijn leven. En dat weet dit baasje als geen ander..... Er gebeuren onderweg wel eens dingen die, als je in een rolstoel zit, lastig zijn te corrigeren. Maar het baasje is levenslustig en creatief en heeft daar haar eigen oplossingen voor gevonden. Zo moet het dus. Gewapend met snoepjes, zalmstick en/ of appeltjes, lukt het prima. Het baasje heeft standaarden in haar wandelingen gecreëerd. Zo weet Zico waar hij aan toe is. (appeltje tijd, na een boom het water in ( anders komt de riem vast te zitten om de afvoerbuis) en snoepje verdienen tijd. Zico weet dat precies, daarom lukt hen het wandelen ook prima. En ja....dat betekent ook het mijden van andere honden..... tja prima oplossing. Een perfecte hond is er bijna niet.
En Zico...? Die heeft daar een gouden mandje met een gouden baasje.
Nu nog trainen met het busje vd post...... Duurt even, maar dan heeft Zico door dat er geen koekje komt.
Heerlijk dat jullie zoveel aan elkaar hebben.  Mooi stel.

 

* Dit consult betrof een gezin wat binnenkort een pup zou verwelkomen. Ze wilde goed beslagen ten ijs komen en vroegen een eenmalig consult aan. Deze bestond uit een wandeling met mijn eigen honden. Wat kun je verwachten van een hond tijdens wandelen en hoe ga je dat al doen vanaf puptijd. Verder bestond het consult uit een uitgebreid informatiepakket betreffende puppy's/socialisatie/vuurwerktraining/benchtraining/hondenschool/hersenwerkspelletjes/wandelen/opvoeden en trainen. We hebben alles doorgesproken en heel tevreden kreeg ik na een half jaar een bedankmailtje. Het ging fantastisch goed met de pup, ze hadden veel geleerd. Hoe leuk en hoe goed van dit gezin was deze voorbereiding! Het lijkt allemaal zo makkelijk zo'n schattig pupje. 

 

 

* Een consult was nodig voor een schattig keeshondje die zich als terrorhond misdroeg in een gezin met 2 kleine kinderen. Blaffen/vernielen/happen/grommen/huizenhoog springen etc. Gevolg was dat het hondje vaak in de bench moest, de strafbench...... Met eerst een telefonisch consult werd mij de situatie al duidelijk. Regels, grenzen en structuur. De hond kreeg zowel mentaal als fysiek te weinig uitdaging en verveelde zich gewoon. Daarnaast geen aandacht en regels. Dus eiste de hond dit zelf allemaal maar op. Wie is hier de baas speelde er. Na 2 consulten was het probleem opgelost. Een schattig, mooi en lief keeshondje die beter verdient, net zoals het gezin. Er is nu sprake van regels, aandacht en fysieke en mentale uitdaging. Van 1 van de kinderen kreeg ik een bedank tekening. Hij was blij met mij die zijn hondje kon helpen, hoe lieffff. Wat geweldig om dit te doen toch! Voor mens en dier.

 

* Dit consult betrof een  Roemeens opvanghondje, een Pumi, een schat van een hond. Toch ging er hier en daar wat mis. We hebben Tina weer even met beide benen op de grond gezet,  letterlijk en figuurlijk.  Geen privileges meer dan alleen al de hele goede zorg en enorm veel liefde en geduld. Dat moet genoeg zijn Tina. In de winter heeft Tina niet veel beweging en uitdaging, daar gaan we mee aan de slag, oa fietsen met Tina. Een zeer welwillend baasje, die alleen bevestiging nodig had en wat tips en tricks. Het komt helemaal weer goed hoor! De rust is in huis wedergekeerd, aldus het baasje. Hoe fijn is dat!

 

                                                                                                                     

 

 

                                                                                                         Mijn eigen dames ( foto van Marga) 

                                                             Kyra                                                              Bella                                            Luna