HondenGedragsCoach/Advies / Begeleiding     

                              Kennel vd Nije Wierterp                                                                                                                      Kooikerhondje Ureterp Friesland  Noord Nederland                                                                                                    Puppyshower- informatiemiddag voor fokkers          

 

              teamwork

 

Door het fokken, de omgang en opvoeding van puppy's en kooikerhondjes en door het lezen van vele boeken over honden/opvoeding/gedrag en fokken, alsmede vele lezingen en workshops volgen van verschillende honden gedragskundigen, heb ik veel ervaring opgedaan.

Ik heb een eigen Hondenschool; GOOGLE:  www.hondenschoolureterpjacqcar  Zie ook de fb pagina hiervan. In 2019 heb ik op de Martin Gaus Academie het diploma Puppy Specialist van Peter Beekman behaald. Daarnaast volg ik nascholing middels vele lezingen en workshops. En natuurlijk geef ik als instructeur, vol passie, wekelijks les in verschillende groepen van puppy's, Jonge Honden en Gehoorzaamheid en DogfunAgility met ook honden die wat problemen geven. Denk aan oa angstige honden, buitenlandse honden en reactieve honden. Daarnaast  geef ik workshops Hersenwerk voor honden. Al met al heel veel ervaring kun je wel zeggen. Ik krijg ook vrij veel vragen van mensen over opvoeden van pups/honden,  daarom heb ik besloten dat ik andere mensen graag wil adviseren/begeleiden hiermee. Kort via de mail of telefonisch contact en/of een vraag stellen, is geen probleem en gratis. Voor echte gerichte begeleiding van voortraject/ pup-hond opvoeding/thuisbegeleiding, vraag ik wel een kleine Consultvergoeding als hond-gezinscoach. Het leveren van zorg op maat is mogelijk; begeleiding en advies op maat is afhankelijk van de hond/mens/omstandigheden. Geen hond is gelijk, geen baas is gelijk. Kennis en ervaring is de mix die zal zorgen voor een betere verstandhouding en evenwicht tussen hond en baas wat zal resulteren in een gebalanceerde hond met een gebalanceerd baasje. Iedereen blij. Zie ook bij het kopje consulten. 

 

Vraag naar de mogelijkheden via telefonisch contact of via de mail.

 

Alle toekomstige pup eigenaren krijgen van mij gratis opvoedkundige tips/begeleiding met hand outs. Dit doe ik juist omdat ik zo graag wil dat de pup een goede, gebalanceerde, opgevoede hond gaat worden zodat hond en eigenaar daar een honden leven lang plezier van hebben. Dat is mijn doel van het fokken van honden, gezondheid en geluk voor baas en hond. Daar draag ik aan bij en voel ik mij verantwoordelijk voor, vanaf de dekking tot .....levenslang. Daar put ik ook veel energie uit, als ik hoor hoe ontzettend blij de mensen zijn met onze pups .....geweldig vind ik dat,  echt een eer dit te mogen en kunnen doen. We hebben het hier wel over rashonden met een stamboom, daar betaal je ook voor, maar met alleen gezondheid kom je er niet. Dit is niet zomaar even een nestje fokken, daar is goed over nagedacht en dat kost meer tijd dan alleen het nestje zien opgroeien. Een gedegen opvoeding is voor de komende 10-15 jaar van belang voor het geluk van hond en baasje. Pupcursus, gehoorzaamheidstraining is een must. Denk aan: Netjes aan de riem lopen zonder trekken?/ Wie is de baas in huis?/ Eten geven zonder grommen?/ Aanhoudend blaffen?/Hulpmiddelen?/Opvoeding pup?/ Omgang hond en kinderen?/ Belonen en straffen?/ positieve opvoeding?/ RoedelBEgeleider?/ (on)gehoorzaam?/ Bench?/ Opspringen?/Angst?  

 

 

Verder is het van belang dat er actief met de hond wordt omgegaan dmv speuren/spelen/truckjes aanleren/ hersenwerk/ behendigheid/ flyball/ boswandelingen etc. Dit in balans met veel rust voor de hond!  

Mail of bel  mij gerust over de mogelijkheden omtrent de begeleiding. 

Ook geef ik advies/begeleiding in het fokken van een (kooiker)nestje puppy's o.a. kennis/expertise/materiaal/goede dekreu/medische gezondheid/dekking/stamboom/voeding/ administratieve handelingen/ bevalling/opvoeding/contacten/advies/verkoop pups/gedragstesten

 

Met de kennis van verschillende hondengedragskundigen, gecombineerd met jarenlange eigen ervaring en kennis, almede instructeur zijn van mijn eigen hondenschool, heb ik een onderbouwde eigen visie gevormd ( Teamwork)  over puppy's en honden opvoeden.        

 

Regelmatig geef ik een Puppyshower Presentatie Workshop bij fokkers en hun a.s. pupeigenaren.

Met veel up to date hedendaagse pupinformatie middels een duidelijke powerpoint, met veel aanschouwelijk materiaal, met informatiemapje voor pupeigenaars, met na afloop voor iedereen een Goodybag.

                                                                    Vraag naar de mogelijkeheden                                                                     

Mijn voorbeelden, inspiraties en grondslagleggers voor TEAMWORK zijn:

 

** KlaasWijnberg ( Nederlands/Amelands  honden/puppyfluisteraar)  

 --Hij voedt de honden op met merendeel gebaren gecombineerd met stem.

** Martin Gaus ( Nederlands icoon van de opvoeding van honden) 

 --Hij beloont voornamelijk goed gedrag.

** Turid Rugaas  ( Noorse hondengedrags therapeute kalmerende signalen )   

-- Zij hanteert kalmerende signalen ter voorkoming van stress/probleem gedrag .

** Heleen Hagestein  ( Spelideeën voor honden)

-- Zij( maar ook anderen) bedenkt allerlei hersen-denkwerkspelletjes om honden mentaal actief bezig te laten zijn.  

** Monique Bladder  ( BAT methode) 

-- Zij helpt emoties van reactieve honden positief te "handelen".

** Jolein van Weperen  ( Positief trainen)

-- Zij traint door beloning en positieve bevestiging, correcties zijn overbodig.

** Letty van der Geest ( uitgever dogtime dvd's)

-- Zeer praktische, leerzame dvd's over pups, tricks, opvoeden etc.  

** Sam Turner ( Hondenspecialist en boekschrijver serie Een hondenleven lang...fantastische pup- en jonge honden boeken , voor elke hondenliefhebber.)

**  Nina van Tilbeurgh  ( hondengedragscoach met informatieve en leerzame Posts Facebook)    

**  Nadieh van Cuijten  ( hondentherapeut)

__ auteur van Je hond beter begrijpen, een fantastisch leerzaam boek, een musthave      

** Doggo.nl ( Hondengedrag begrijpen)

- __ Heel goed leerzaam boek van auteur  Ineke van Herwijnen                                   
                                                                                                                                                                                                                                                                                                          U kunt hierover altijd vrijblijvend contact met mij opnemen.

                                                                       

                                                                                                                          Kyra/ Bella/ Luna

                                                                                             ( fotowedstrijd 3e prijs  gewonnen met deze foto!!! )

Maak jouw eigen website met JouwWeb